ΒουβάλιαΒουβάλια
ΟικονομίαΟικονομία
Το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο των Σερρών μέσα από το Local Tour – H σύνδεση με την αγροδιατροφή και τον τουρισμό Το πρόγραμμα «Local Tour» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.), στοχεύει στη σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό, προβάλλοντας αυθεντικά προϊόντα της περιοχής, όπως βουβαλίσιο κρέας και παραδοσιακά τυροκομικά. Στο πλαίσιο του έργου, διοργανώνονται δράσεις όπως βιωματικά εργαστήρια και ψηφιακές εφαρμογές για γαστρονομικές διαδρομές. Οι Σέρρες επιδιώκουν να εδραιωθούν ως σημαντικός γαστρονομικός προορισμός, αξιοποιώντας τη δυναμική της τοπικής παραγωγής και την εξωστρέφεια.Δήμητρα ΤάγκαΔήμητρα Τάγκα