mkdn.gr logo
mkdn.gr logo
QUALITY BUBALISQUALITY BUBALIS
article image
ΟικονομίαΟικονομία
Α. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡ. ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ
Quality Bubalis: Σε ανοδική τροχιά ο κλάδος της βουβαλοτροφίας – Ο ρόλος της Κερκίνης και οι καινοτομίεςΠανεπιστήμια και κτηνοτρόφοι συνεργάζονται στο ερευνητικό έργο «Quality Bubalis» για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος, στοχεύοντας στη στήριξη των Ελλήνων βουβαλοτρόφων. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αριστοτέλη Λυμπερόπουλο, το βουβαλίσιο κρέας προσφέρει υψηλή βιολογική αξία με λιγότερες θερμίδες και χοληστερόλη σε σχέση με το αγελαδινό. Η παραγωγή βουβαλιών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από 400 σε 7.000, αλλά παρατηρείται μικρή κάμψη τώρα. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, αποσκοπεί στην ενημέρωση της αγοράς σχετικά με τα οφέλη του βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος.
article image12.02.2025 | 10:23
Α. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΡ. ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣQuality Bubalis: Σε ανοδική τροχιά ο κλάδος της βουβαλοτροφίας – Ο ρόλος της Κερκίνης και οι καινοτομίες