Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER και θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου 65), στην αίθουσα Timber Hall.
Η πρώτη εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και αφορά στην προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας.
Η δεύτερη εκδήλωση θα αρχίσει στον ίδιο χώρο στις 13.30 και αφορά στην ενημέρωση των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονική Κουζίνα.
Και στις δυο εκδηλώσεις κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ambassador προβολής, σεφ, Θοδωρής Κουρατζόγλου, ο οποίος μαζί με άλλους ομιλητές και ειδικούς θα αναδείξουν τις πτυχές της Μακεδονικής Κουζίνας.
Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας από τη Θεσσαλονίκη.