Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφάλειας, έχει ως ύψιστη προτεραιότητα να βρεθεί λύση και να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Πολύ σωστά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση με την ιδιότητα του έντιμου συνομιλητή που η Ελλάδα ευτυχώς διαθέτει. Μάλιστα αύριο ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα προεδρεύσει σε ειδική συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των αμάχων, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης».
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπενθύμισε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της ανεμπόδιστης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Μάλιστα, ενημέρωσε την Επιτροπή ότι την Τετάρτη (21/05) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε εκ νέου επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής για το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπου έγινε σαφές ότι οι Παλαιστίνιοι πάντα εκτιμούν την ελληνική συνδρομή.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η χώρα στηρίζει σταθερά και με συνέπεια την αρμόδια Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), ενώ με πρωτοβουλία του Γιώργου Γεραπετρίτη, κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέλαβαν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η Ελλάδα πρόσθεσε, είναι πάντα πρόθυμη να υποδεχθεί και άλλα παιδιά από την πολύπαθη Λωρίδα.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα, ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εργάζεται για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα πάντοτε θεσμικά. «Η χώρα έχει προσυπογράψει τις σχετικές κοινές δηλώσεις και στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.
Τέλος, αντέκρουσε την επίθεση της αντιπολίτευσης ότι, δήθεν η Ελλάδα καταψήφισε την αναθεώρηση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ετέθη θέμα ψηφοφορίας. Όπως διευκρίνισε, «την απόφαση αναθεώρησης έλαβε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, χωρίς να τεθεί ζήτημα ψήφισης από κράτη μέλη. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα της τραγωδίας στη Γάζα και κακώς η αντιπολίτευση δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις».
Στην κατηγορία ότι η Ελλάδα έχει σχέση εξάρτησης με το Ισραήλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε σε ισχυρούς τόνους ότι αυτή η θέση προσβάλλει ευθέως τη χώρα και τους πολίτες της, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν ετεροκαθορίζεται, ακολουθεί πολιτική αρχών και θέσεων και, χάρη στους κυβερνητικούς χειρισμούς, έχει σωρεύσει πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να στέκεται ισχυρή και υπερήφανη στον κόσμο», κατέληξε.