«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», ανέφερε ο Μπάρακ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). «Η νέα συριακή εξουσία συμφώνησε να βοηθήσει τις ΗΠΑ στον εντοπισμό και τον επαναπατρισμό Αμερικανών πολιτών ή των λειψάνων τους. Οι οικογένειες του Όστιν Τάις, του Μαζντ Καμαλμάζ και της Κέιλα Μίλερ αξίζουν να βρουν απαντήσεις και να κλείσουν αυτό το τραγικό κεφάλαιο.»
Ο δημοσιογράφος Όστιν Τάις απήχθη τον Αύγουστο του 2012 στη Δαμασκό από αγνώστους, ενώ κάλυπτε τις εξελίξεις του πολέμου. Έκτοτε δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η οικογένειά του συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι ζωντανός. Ο Μαζντ Καμαλμάζ, ψυχολόγος με καταγωγή από τη Συρία, συνελήφθη το 2017 κατά την επίσκεψή του στην πατρίδα του.
Η Κέιλα Μίλερ, ανθρωπίστρια που εργαζόταν με το Danish Refugee Council, απήχθη στο Χαλέπι το 2013. Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τον θάνατό της το 2015 στη Ράκα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού, ωστόσο το σώμα της δε βρέθηκε ποτέ.
Ο Μπάρακ επανέλαβε ότι «ο επαναπατρισμός των Αμερικανών πολιτών ή των λειψάνων τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα» της Ουάσιγκτον, προσθέτοντας πως «η συνεργασία της νέας συριακής κυβέρνησης είναι κρίσιμη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».